U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

The EU SME Strategy One Year on: Challenges and Opportunities

10 maart 2021 15:00 – 16:30
Online

De EU-kmo-strategie kwam op 10 maart 2020 uit, slechts enkele dagen voordat er in heel Europa opsluitingsmaatregelen werden opgelegd als reactie op de COVID-19-crisis. Een jaar later is het de moeite waard om de gevolgen van de pandemie voor kmo's en - logischerwijs - voor de EU-strategie voor kmo's te herzien. Hoe is de strategie nagestreefd en geïmplementeerd in de tussenliggende 12 maanden? Is de kmo-strategie nog steeds geschikt voor het beoogde doel?

Deze webinar is een organisatie van Eurochambres en het Comité van de Regio's. Inschrijven kan tot 8 maart.

The EU SME Strategy One Year on:  Challenges and Opportunities

Hoewel kmo's, als motoren van economische groei en sociale ontwikkeling, een cruciale rol hebben gespeeld bij het overwinnen van uitdagingen in het verleden, hebben ze dringend meer financiële en niet-financiële steun nodig om zich beter voor te bereiden op, te reageren op en te herstellen van de ergste crisis in vredestijd. Meer toegang tot informatie, markten, technologie en financiële middelen zou kunnen helpen om hun potentieel te ontsluiten om steeds productiever, efficiënter en veerkrachtiger te worden.

Aangezien COVID-19 de levensvatbaarheid van miljoenen kleine en middelgrote ondernemingen in Europa blijft testen, is het belangrijk om vooruit te kijken en niet alleen rekening te houden met de verschuiving in de economische context, maar ook met het herstel en het ambitieuze beleidsprogramma van de EU. Uitgenodigde gastsprekers zullen discussiëren en van gedachten wisselen over een reeks concrete kwesties met betrekking tot digitale en duurzame transities, capaciteitsopbouw, regeldruk, markttoegang en maatregelen ter ondersteuning van kmo's die nodig zijn om een ​​robuust herstel te stimuleren en te verzekeren.

Het online evenement wordt geopend door Gilbert Stimpflin, covoorzitter van Kmo's en Economisch Beleid Comité van EUROCHAMBRES.

Er volgt een paneldiscussie met Hubert Gambs, adjunct-directeur-generaal van DG GROW, Josianne Cutajar, lid van het Europees Parlement en schaduwrapporteur van het rapport van het Europees Parlement over de kmo-strategie, Eddy van Hijum, rapporteur van het advies van het Comité van de Regio's over de kmo-strategie, en Wolfgang Grenke, vicevoorzitter en covoorzitter van kmo's en economisch beleid van EUROCHAMBRES, gevolgd door een vraag- en antwoordsessie.

Afsluitende opmerkingen van Michael Murphy, voorzitter van de Commissie voor economisch beleid van het Comité van de Regio's, zullen het evenement afsluiten.

Inschrijven kan tot 8 maart.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons