U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Hoorzitting van IMCO en JURI over regels levering digitale inhoud en online verkoop van goederen

24 mei 2018 - door Veronique Vennekens

De Commissies IMCO en JURI van het Europees Parlement hielden op 24 mei een hoorzitting gewijd aan het voorstel voor levering van digitale inhoud. De aanwezige experten halen verschillende problemen aan, onder andere het gebrek aan duidelijkheid in definitie van digitale inhoud, het toepassingsgebied en impact op private gegevensbescherming.

De Commissie IMCO besteedde bijkomend een publieke hoorzitting aan het voorstel voor online verkoop van goederen: http://www.europarl.europa.eu/committees/nl/imco/events.html?id=20160524CHE00121. De experten en Europarlementsleden gaan akkoord met een maximale harmonisatie van de regels voor online verkoop van goederen, maar verschillen van mening over het niveau van consumentenbescherming. Daarnaast werden ook discussies gewijd aan de verlenging van de termijn voor omkering van bewijslast bij verborgen gebreken en een mogelijke consolidatie van verschillende regels van de consumentenwetgeving.

Hoorzitting van IMCO en JURI over regels levering digitale inhoud en online verkoop van goederen

Maak een account aan

DOSSIER

Regels digitale overeenkomsten: levering van digitale inhoud én verkoop van goederen

Zowel Parlement als Raad keuren finale teksten goed. Beide richtlijnen verschijnen in het Europees Publicatieblad.

Lees meer
Volg ons