U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Europese Commissie wil brede definitie van kmo’s

25 februari 2020 - door Veronique Vennekens

Kristin Schreiber (directeur kmo-unit, DG Grow) heeft in het Europees Parlement uitgelegd dat de Commissie een zo breed mogelijke definitie wil voor kmo’s.

  • De nieuwe kmo-strategie wordt gelanceerd op 10 maart 2020.
  • De nieuwe kmo-definitie moet in zoveel mogelijk gevallen toepasbaar zijn volgens de Commissie.
  • Toekomstige wetgeving moet nog meer opgesteld worden volgens het Think Small First-principe.
Europese Commissie wil brede definitie van kmo’s

Think Small First

De Europese Commissie wil dat de kmo-definitie van toepassing blijft op zoveel mogelijk kmo’s en dat er geen wetgeving wordt gemaakt die gebaseerd is op de uitsluiting van kmo’s. Hoewel er wel mogelijke clausules kunnen bestaan in de wetgeving die niet van toepassing zijn op kmo’s, zoals bijvoorbeeld boekhoudkundige vereisten.

Volgens Kristin Schreiber (directeur kmo-unit, DG Grow) heeft het niet veel zin om kmo’s als uitzonderingen te beschouwen in wetgeving vermits zo’n groot deel van de Europese bedrijven kmo’s zijn. Daarom willen ze het Think Small First principe beter toepassen zodat ze zeker zijn dat elke wetgeving geschikt is voor kmo’s. Als het haalbaar is voor kmo’s, is het ook haalbaar voor grotere bedrijven.

De kmo-strategie wordt gelanceerd op 10 maart 2020. De huidige definitie kan je hier raadplegen.

Bekijk hier de volledige discussie in het ITRE-comité.

Jouw VLEVA-contact voor dit thema

Maak een account aan

Volg ons