U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

VLEVA verwelkomt Transport & Logistiek Vlaanderen

19 april 2022 - door Veronique Vennekens

VLEVA mag in 2022 een nieuw lid verwelkomen: Transport en Logistiek Vlaanderen. We zijn ontzettend blij om zo'n belangrijke sector te mogen informeren over belangrijke Europese dossiers en hun standpunten over te maken aan Vlaamse en Europese beleidsmakers.

In deze blog stellen we Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) graag aan jullie voor. Wat verwachten zij van het VLEVA-lidmaatschap?

Wie is Transport en Logistiek Vlaanderen? Wat doen jullie precies?

Placeholder

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 1.500 bedrijven, zowel zelfstandigen als familiale kmo’s. Dankzij haar mandaten en vertegenwoordiging in talrijke lokale, gewestelijke, nationale en internationale instanties weegt TLV al 85 jaar op het beleid en wetgeving op het gebied van wegtransport en logistiek. Op die manier worden de belangen van de Vlaamse wegvervoerders en logistieke dienstverleners behartigd en verdedigd. De beroepsvereniging is ook stichtend lid van de Europese belangenorganisatie UETR. Daarnaast is
TLV ook begaan met het imago van de sector en de verkeersveiligheid in het algemeen. In dit verband is de organisatie initiatiefnemer van de campagne ‘Veilig op Weg’. TLV beoogt tevens een doorgedreven professionalisering van de sector. Ondernemers appreciëren bij TLV ook de cruciale informatie die hen verstuurd wordt. Bovendien krijgen ze gespecialiseerd individueel advies, en kunnen ze bij TLV terecht voor transportspecifieke diensten zoals toloplossingen.

Waarom kozen jullie voor VLEVA-lidmaatschap?

Van oudsher is het EU-niveau uiterst belangrijk voor de sector van transport en logistiek. Vervoer stop niet aan de grenzen en dus speelt de Europese wetgever een cruciale rol om binnen de Unie eerlijke concurrentievoorwaarden te garanderen. Naast die traditionele thema’s is ook de klimaatopwarming een topprioriteit van TLV en de EU. De impact en uitdagingen van de Fit for 55 maatregelen op onze sector zullen ronduit gigantisch zijn. Tegen een achtergrond van een extreem veeleisende klant in B2B moet de sector deze transitie zo goed mogelijk voltooien. Bovenop de belangenverdediging die we via onze koepelorganisatie doen bij de EU, wil TLV specifiek de Vlaamse ondernemingen ondersteunen door via VLEVA onze eigen accenten te kunnen leggen. Het VLEVA-netwerk bij de diverse instellingen zal ons hier ongetwijfeld in kunnen helpen versterken.

Wat zijn jullie verwachtingen van het lidmaatschap?

Om de belangen van onze leden nog beter te dienen, kijken we ernaar uit om in een nog vroeger stadium op de hoogte gebracht te worden van nakende initiatieven, zodat we hier als TLV gepast en snel kunnen op
inspelen. Daarnaast kijken we uit naar de juiste kanalen om toegang te krijgen tot EU-fondsen voor projecten die door onze leden of TLV worden getrokken. Het verruimen van de horizonten met andere sectoren biedt ons ongetwijfeld ook nog eens een bijkomende leerschool. Nog het meeste hopen we uiteraard onze Europese belangenverdediging via VLEVA naar een hoger niveau te kunnen tillen.

 

Het hele VLEVA-team kijkt uit naar een fijne samenwerking!

Ook VLEVA-lid worden? Neem gerust contact met ons op: veronique.vennekens@vleva.eu

Maak een account aan

Volg ons