U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Nieuwe collega: Jan Noelmans, liaisonofficer voor Limburg bij VLEVA

22 oktober 2019 - door Grete Hellemans

VLEVA en de provincie Limburg slaan de handen in elkaar om Europa dichter bij de Limburger te brengen. Daarom krijgt het team versterking van een nieuwe collega: Jan Noelmans - Limburger in hart en nieren - trekt het project.

Placeholder

Het Limburgse project

De jongste jaren onderging de Limburgse economie onmiskenbaar een ingrijpende transitie onder impuls van de SALK-strategie. Vandaag werkt Limburg aan een groeistrategie om verder te excelleren. Om die ambitie te verbinden met de nieuwe Europese beleidsprioriteiten is bijkomende expertise en inzicht in het Europese beleid en subsidiemogelijkheden absoluut noodzakelijk. Vanuit die invalshoek stapten de Limburgers naar VLEVA met de vraag om mee te helpen aan de Europeanisering van Limburg. En het uitbouwen van een gedecentraliseerd Europanetwerk.
 
Jan zal de brugfunctie tussen zijn provincie en het Europese beleidsniveau op zich nemen. Hij zal terugkoppelen naar het provinciale beleidsniveau én ook naar een groep van maatschappelijk relevante stakeholders, steden en gemeenten. Deze samenwerking moet ook het netwerk tussen Europese en Limburgse actoren uitbouwen en ondersteunen. 

De aantrekkingskracht van deze job?

Wat Jan het meest aanspreekt in de nieuwe functie is de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van zijn regio vanuit een Europese invalshoek. Zijn eerste weken staan in het teken van een grondige verkenning van de VLEVA-werking én van de provincie Limburg. Twee omgevingen waarin hij zeer actief aan de slag gaat en waartussen hij zijn tijd zal verdelen. Tegelijkertijd werkt hij volop aan de concretisering van het samenwerkingsverband, en de te volgen koers.

Wie is Jan?

Jan is 33 en bouwde ervaring op als medewerker in het Europees Parlement, de Kamer van Volksvertegenwoordigers, het Vlaams Parlement en als adviseur op een ministerieel kabinet. Hij is daarnaast maatschappelijk betrokken bij tal van initiatieven. Sinds 2013 is hij gemeenteraadslid in Riemst. Jan behaalde diploma's in Journalistiek, Politieke Wetenschappen, Internationale Betrekkingen en Diplomatie en Digitale Marketing. Zijn vrije tijd gaat naar zijn voetbalclub, reizen, sporten, cultuur en lezen.

Vragen over het project?

E. jan.noelmans@vleva.eu
Extra: lees het artikel in Het Belang van Limburg.

Maak een account aan

Volg ons