U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Het belang van Europa voor de Limburgse welvaart

26 mei 2021 - door Jan Noelmans

Dankzij Europa heeft onze provincie een grote sprong voorwaarts gemaakt. Sinds 1987 investeerde de Europese Unie meer dan 800 miljoen euro in Limburg. Een groot gedeelte van onze Limburgse welvaart en welzijn hebben we dus mede aan Europa te danken.

Placeholder

Projectvoorbeelden zijn het Nationaal Park Hoge Kempen, het Gallo Romeins Museum, de herbestemming van de mijnterreinen, nieuwe bedrijventerreinen, het fietsroutenetwerk, de Ethias Arena, Energyville, Herkenrode abdijsite, diverse onderzoeksprojecten van de Universiteit Hasselt, PXL, UCLL, etc … 

Het is onze rotsvaste ambitie om met Europese steun verder te bouwen aan onze prachtige provincie en ze verder op de Europese kaart te zetten. Wij gaan voor een inclusief, duurzaam, digitaal en slim Limburg. Zo werkt Limburg mee aan een sterk Europa. 

Om dat proces mee vorm te geven kwamen er in de afgelopen periode heel wat nieuwe krachten bij op onze dienst Europa. Met deze versterking van onze dienstverlening willen we optimaal inzetten op de nieuwe Europese programma’s die momenteel uitgerold worden. Wie die nieuwe gezichten zijn en met wat ze u kunnen helpen, leest u verderop in deze nieuwsbrief. 

Alvast veel leesplezier! 

Tom Vandeput

Gedeputeerde van Economie en Europese Zaken

 

Maak een account aan

Volg ons