U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > node >

Unlocking EUR 3 billion for cycling from EU funds

13 October 2020 16:30 – 18:00
Digitaal

Drie miljard uit het nieuwe MFK 2021-2027, zoveel beogen de European Cyclists' Federation (ECF) en andere stakeholders te laten vloeien naar Europese fietsprojecten de komende jaren.

Om dat doel te bereiken zullen regio's fietsstrategieën moeten ontwikkelen die duidelijk aantonen welke investeringen noodzakelijk zijn. Investeringen in actieve mobiliteit zullen de komende jaren immers nodig zijn om de uitstoot van broeikasgassen gelinkt aan transport te beperken. 

Over deze doelstellingen organiseert de ECF het event 'Unlocking EUR 3 billion for cycling from EU funds' in het kader van de European Week of Regions and Cities van de Europese Commissie. Ook Limburg, onze fietsprovincie bij uitstek, neemt deel aan dit evenement en toont haar 'best practices' op het Europese toneel. 

‘Fietsrijk Limburg viert dit jaar de 25ste verjaardag van het knooppuntfietsen. 2000 kilometer toeristisch fietsroutenetwerk en internationaal bekroonde belevingen zoals Fietsen door het Water en Fietsen door de Bomen tonen aan dat Limburg de fietsprovincie bij uitstek is. Natuurlijk tonen we dit ook graag op een Europees forum', stelt de Limburgse gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens.

Schrijf je tijdig (voor 7 oktober) in voor deze sessie! Hiervoor dien je eerst te registreren en een EU login account aan te maken.

 

Unlocking EUR 3 billion for cycling from EU funds

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

Follow us