U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Node >

Development of therapeutics and diagnostics combatting coronavirus infections

Deadline

Code

IMI2-2020-21-01

Doelstellingen

De huidige uitbraak van coronavirus (COVID-19) is door de WHO uitgeroepen tot een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang in overeenstemming met de internationale gezondheidsverordening.

Het is cruciaal om snel een beter begrip te krijgen van het nieuw geĆÆdentificeerde virus, vooral met betrekking tot mogelijke klinische en volksgezondheidsmaatregelen die onmiddellijk kunnen worden gebruikt om de gezondheid van patiĆ«nten te verbeteren en / of de verspreiding van COVID-19 te beperken.

Samenwerking van particuliere bedrijven, de academische wereld, internationale organisaties, overheidsinstanties enz. kan de ontwikkeling van therapeutica en diagnostiek versnellen om de huidige en toekomstige uitbraken aan te pakken. De acties die uit deze oproep voortvloeien, zullen bijdragen tot de pan-Europese inspanningen om op deze noodsituatie voor de volksgezondheid te reageren.

Budget

Het budget voor deze oproep is 45 000 000 euro.

Info & contact

Funding and Tenders Portal

Voor meer informatie kan je terecht bij Seppe Kelchtermans (seppe.kelchtermans@vlaanderen.be).

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

Follow us