U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Node >

Team

Jan Buysse
Algemeen directeur

0472 96 99 53

Jan Buysse

Jan Buysse is algemeen directeur. Hij coördineert het agentschap, hakt strategische knopen door en is een luisterend oor voor alle collega’s. Vóór Jan bij VLEVA belandde, werkte hij voor de Europese Commissie, de Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU en Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Buiten VLEVA en Europa is Jan grote fan van zijn gezin, sport, muziek en Deens design.

Veronique Vennekens
Liaisonofficer

0478 52 69 30

Veronique Vennekens

Veronique is liaisonofficer voor interne markt, handel, consumentenbeleid, belastingen, douane, ondernemingsbeleid en cultuur. Ze maakt deel uit van het subsidieteam. Veronique is ook accountmanager van VLEVA.

Zij studeerde geschiedenis en EU-studies aan de UGent en ruilde daarna de stille Kempen in voor het bruisende Gent. Voor ze bij VLEVA startte deed ze stage bij de Creative Europe Desk Flanders, het Vlaams Instituut voor Archivering en werkte enkele maanden bij Belfius.

Veronique houdt van reizen, musea bezoeken op zondag, lezen en wielrennen.

Simon De Coster
Liaisonofficer

0478 31 04 26

Simon De Coster

Simon is liaisonofficer voor de thema's begroting, economisch bestuur, betere regelgeving, toekomst EU en regionaal beleid. Hij maakt ook deel uit van het subsidieteam.

Tijdens zijn studies Europese Politiek aan de KU Leuven deed hij een stage bij de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering bij de EU in Brussel. Na enkele jaren in consultancy startte hij in maart 2019 bij VLEVA.

Als je Simon in het weekend tegenkomt is dat waarschijnlijk op een voetbalveld of al trainend voor een triatlon. Bovendien spreekt hij een aardig mondje Russisch.

Celeste Wezenbeek
Liaisonofficer

0492 80 75 12

Celeste Wezenbeek

Celeste is liaisonofficer voor de thema’s klimaat, milieu en energie. Ze maakt ook deel uit van het subsidieteam.

In het kader van haar Master in EU-studies aan de Universiteit van Gent liep ze reeds stage bij VLEVA. Begin september 2019 begon ze er als liaisonofficer.

In haar vrije tijd gaat deze rasechte Gentenaar graag op reis, uit eten of naar een festival.

Simon De Wachter
Liaisonofficer

0479 04 95 87

Simon De Wachter

Simon De Wachter is liaisonofficer voor onderzoek, innovatie, hoger onderwijs en transport. Hij maakt ook deel uit van het VLEVA-subsidieteam.

Simon studeerde geschiedenis en Europese studies aan de KU Leuven. Daarna trok hij naar Den Haag om stage te lopen bij de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland. Met die ervaring op zak startte hij in maart 2018 bij VLEVA.

In zijn vrije tijd gaat Simon het liefst van al lopen in het Hallerbos of zwemmen in het zwembad van Halle. Naast een groot sportfanaat is hij ook een muziekliefhebber en speelt hij zelf drums.

Ina De Vlieger
Liaisonofficer

0476 45 67 80

Ina De Vlieger

Ina De Vlieger is liaisonofficer voor de thema’s energie en klimaat.

Zij studeerde in 1989 af als burgerlijk ingenieur scheikunde. Ina is gedetacheerd vanuit de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en pendelt op dinsdag en donderdag van het verre Geel naar Brussel. Duurzaam transport was ruim 20 jaar haar dada op VITO. Sinds 2017 maakt Ina deel uit van een nieuw opgericht team: het VITO research office team. Bij ons houdt ze - in duobaan met Celeste - klimaat en energie in de gaten.

Hoe je Ina het beste omschrijft? Spring-in-'t-veld. Zonder meer.

Maarten Libeer
Liaisonofficer

0471 37 82 23

Maarten Libeer

Maarten is liaisonofficer voor onderwijs, sociale zaken en werk. 

Hij studeerde EU-studies aan Universiteit Gent en business administration aan de KU Leuven. Na stages aan het Europees Parlement in Brussel en the European Institute in Washington, startte hij in februari 2019 bij VLEVA.

In zijn vrije tijd is hij vooral bezig met sport, muziek en gezellig samenkomen met vrienden. Woordmopjes zijn bij hem een garantie op succes.

Grete Hellemans
Communicatie & IT

0486 15 53 02

Grete Hellemans

Grete Hellemans is de VLEVA-communicatievrouw. Ze houdt de website up-to-date, de social media on point en ook offline zet zij de communicatielijnen uit. Als extraatje is zij ook IT helpdesk voor haar collega’s.

Communicatie is Grete’s dada. Zij studeerde Journalistiek (Thomas More – Mechelen) en Communicatiewetenschappen (UGent) en volgde later als werkstudent een master in International Business Economics & Management (HUB). Is Grete niet op VLEVA? Thuis tref je haar ook zelden. U vindt haar waarschijnlijk in één of andere shoppingstraat of op een festivalweide.

Jan Noelmans
Liaisonofficer

0496 79 32 16

Jan Noelmans

Jan Noelmans is liaisonofficer voor de Provincie Limburg en moet regionale stakeholders dichter bij Europa brengen in het kader van een samenwerking tussen VLEVA en de provincie. Hij maakt ook deel uit van het VLEVA-subsidieteam. 

Jan bouwde ervaring op in het Europees Parlement, de Kamer, het Vlaams Parlement en een ministerieel kabinet. Hij behaalde diploma's in Journalistiek, Politieke Wetenschappen, internationale Betrekkingen en Diplomatie en Digitale Marketing.

Buiten de werkuren is hij onder meer actief bij een voetbalclub en zetelt hij als gemeenteraadslid. Zijn interesses gaan uit naar reizen, sport, cultuur en lezen. 

Kelly Digneffe
Operationeel manager

0479 94 49 81

Kelly Digneffe

Kelly Digneffe is operationeel manager van VLEVA.
Zij beheert het VLEVA-budget en is verantwoordelijk voor het geluk en welzijn van de VLEVA-medewerkers. In 2009 stak ze haar diploma rechten op zak en startte - na een stage bij de Europese Commissie - bij VLEVA. In het verre Limburg is Kelly een fan van koken, sporten en flauwe moppen.

Leah Vandercammen
Administratief assistente

02 737 14 30


Leah Vandercammen

Leah is de administratieve duizendpoot van VLEVA. Bij haar ben je op het juiste adres voor de zaalverhuur van VLEVA. 

Ze ondersteunt de collega’s bij het organiseren van informatiebijeenkomsten, beheert het contactenprogramma van VLEVA en stuurt alle uitnodigingen uit.

Leah praat iedereen onder tafel als het over (internationaal) voetbal gaat. Daarnaast kan niets haar stoppen om tickets te scoren voor een Beyoncé-concert.

Follow us