U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

European Solidarity Corps en Erasmus+ op de agenda van de Raad

20 November 2018 - door Hanne De Roo

Het programma van de Onderwijs, Jeugd, Cultuur en Sport Raad dat op 26 en 27 november in Brussel zal plaatsvinden, is goed bekend. Een van de belangrijkste te verwachten beslissingen is een gedeeltelijke algemene aanpak van het European Solidarity Corps en een ander over Erasmus voor de periode 2021-2027.

European Solidarity Corps en Erasmus+ op de agenda van de Raad

26 november: Jeugd en Onderwijs

Wat de details betreft, zal de sessie op 26 november beginnen met de Jeugd en Onderwijs sectie.

Voor het onderdeel Jeugd zullen de ministers, naast een debat en de goedkeuring van een gedeeltelijk algemene benadering van het European Solidarity Corps, ook conclusies over jeugdwerk in het kader van migratie- en vluchtelingenaangelegenheden aannemen. Ze zullen ook een resolutie aannemen over de EU-strategie voor jongeren 2019-2027 en een oriënterend debat te houden over de implementatie van de strategie.

Met betrekking tot het onderdeel Onderwijs na de middag, zullen de ministers naast het aannemen van de algemene aanpak over Erasmus, ook een aanbeveling aannemen over de bevordering van automatische wederzijdse erkenning van diploma's van hoger onderwijs en hoger secundair onderwijs en de resultaten van leerperiodes in het buitenland. Ze houden ook een beleidsdebat over de oprichting van een Europese onderwijsruimte tegen 2025.

27 november: Cultuur en Sport

De volgende dag komen de Europese ministers bijeen om de Cultuur- en Sportzaken te bespreken.

Voor het gedeelte Cultuur zullen ze een voortgangsrapport voor het nieuwe Creative Europa programma (2021-2027) aannemen. Ze valideren ook twee reeksen conclusies:

  • één over het werkplan voor cultuur van 2019-2022 en
  • de andere over versterking van het Europese inhoud in de digitale economie.

Ze zullen ook een debat hebben (dat zal worden uitgezonden op Facebook) over het aanpakken van de verspreiding van desinformatie, met de nadruk op 'fake news'.

Tijdens de lunch zullen ministers die verantwoordelijk zijn voor Sport een debat houden over grote sportevenementen als drijfveren voor innovatie in aanwezigheid van een gast spreker, Martin Kallen, CEO van UEFA-evenementen.

Bekijk hier de agenda van de Raad Onderwijs, Jeugd, Cultuur en Sport.

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

Follow us