U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > Node >

Sustainable battery manufacturing - Can Europe take the lead?

17 October 2018 13:30 – 15:30
Europees Parlement, zaal ASP A3G2

 

Pavel Poc (MEP-Voorzitter van de EP-interfractiewerkgroep "Klimaatverandering, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling") & Ismail Ertug (MEP-Voorzitter van de werkgroep "Vrienden van de batterij" van de EP-interfractiewerkgroep "Klimaatverandering, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling") nodig u van harte uit op het evenement "Sustainable battery manufacturing - Can Europe take the lead?" op woensdag 17 oktober 2018.

Sustainable battery manufacturing - Can Europe take the lead?

In oktober 2017 lanceerde Maroš Šefčovič, Vicevoorzitter van de Europese Commissie, de European Battery Alliance, een door de industrie geleid initiatief om de productie van batterijen in Europa te vergroten en het concurrentievermogen van de EU-industrie in deze strategische sector te verbeteren.

De reis naar industrieel leiderschap begint pas, maar er is vooruitgang geboekt. In het afgelopen jaar hebben instellingen en meer dan 100 belanghebbenden uit verschillende hoeken intensieve besprekingen gevoerd, een prioriteitenlijst opgesteld en als gevolg daarvan werd het Strategisch Actieplan voor batterijen in mei 2018 door de Commissie gepubliceerd. Dit holistische werk omvat alle aspecten van de waardeketen die moeten worden aangepakt om de accusector in Europa te stimuleren: duurzame inkoop van materialen, duurzame productie, concurrentievermogen, toepassingen en bedrijfsmodellen, recycling, O & I en vaardigheden, enz., terwijl de samenhang met en de versterking van andere EU-beleidsinitiatieven wordt gewaarborgd.

Het Europees Parlement steunt het initiatief, met de oprichting van de werkgroep 'Vrienden van Europese batterijen' onder toezicht van de interfractiewerkgroep 'Klimaatverandering, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling'. Dit evenement heeft tot doel om de balans op te maken van de voortgang en om de weg vooruit te bekijken, vooral met oog op de lopende werkzaamheden voor de herziening van de batterijenrichtlijn en aankomende initiatieven zoals het groene etiket voor batterijen en het productpaspoort. Tijdens de paneldiscussie debatteren de deelnemers welke concrete maatregelen een concurrerende productie en een duurzame waardeketen moeten waarborgen, rekening houdend met ecologische, sociale en economische criteria, en op basis van een levenscyclusbenadering.

De conferentie wordt georganiseerd met RECHARGE.

Registreer hier.

Meer informatie? Klik hier voor de evenementpagina.

Voor uw vragen kan u terecht bij: Stella Reschke, Intergroup Secretariat, stella.reschke@ebcd.org, + 32 2 230 30 70

DOSSIER
Geen dossiers gevonden
Follow us