U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Milieucommissie wil ambitieus EU-plan voor COP14

03 September 2018 - door Melanie De Caluwé

De Europarlementsleden in de milieucommissie (ENVI) zijn vastbesloten om een ambitieuze bijdrage te leveren aan de COP14- bijeenkomst van 17 - 29 November 2018 in Sharm El-Sheikh, Egypte. Zij maken zich voornamelijk zorgen over de achteruitgang van de biodiversiteit.

Milieucommissie wil ambitieus EU-plan voor COP14

Standpunt Europarlementsleden 

De Europarlementsleden in de milieucommissie maken zich zorgen over de achteruitgang van de biodiversiteit. Zo merkten ze op dat de meeste van de 2020-doelstellingen om deze achteruitgang tegen te gaan, niet bereikt zullen worden. Ze zijn hierdoor vastbesloten om de EU te dwingen een ambitieuze bijdrage te leveren aan de 14e bijeenkomst van het Verdrag inzake biologische diversiteit (COP14) in Sharm-el-Sheikh. 

De Europarlementsleden doen dit aan de hand van een mondelinge vraag. Zal de Raad haar inspanningen voor het bereiken van de doelstellingen van het strategisch plan 2011-2020 opvoeren en het verlies aan biodiversiteit een halt toeroepen? De leden van de milieucommissie vragen zich ook o.a. af of de Raad van plan is steun te verlenen aan het opzetten van nieuwe financieringsinstrumenten voor biodiversiteit en het behoud van het ecosysteem. 

COP14

COP 14 focust zich vooral op het integreren van biodiversiteit in mijnbouw, energie, infrastructuur, industrie en gezondheid, en op de monitoring van het Strategisch Plan voor Biodiversiteit 2011-2020. Men zal ook proberen de basis te leggen voor een langetermijnvisie en een wereldwijd kader voor biodiversiteit na 2020. De EP-leden zien deze COP dan ook als "primordiaal".

Bron

Europees Parlement, ENVI-commissie

Follow us