U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

EU en Colombia starten dialoog in aanloop naar COP15

04 May 2022 - door Celeste Wezenbeek

De EU en Colombia zijn overeengekomen hun partnerschap voor milieu en duurzaamheid te versterken in de aanloop naar COP15 in kunming, waar naar verwachting later dit jaar het ambitieuze post-2020 kader voor de mondiale biodiversiteit zal worden vastgesteld.

Tijdens zijn bezoek aan Colombia, waar hij begon aan een rondreis door Latijns-Amerika heeft de Europese Commissaris voor Milieu, Virginijus Sinkevičius - samen met de Colombiaanse minister van Milieu, Carlos Eduardo Correa - officieel het startsein gegeven voor een bilaterale dialoog over het milieu ter voorbereiding van de COP15 om zo hun partnerschap te versterken inzake de belangrijkste prioriteiten van duurzaamheid.  Volgens de EU-delegatie in Colombia zal dit dialoog gericht zijn op technische samenwerking en kennisoverdracht om klimaatverandering en biodiversiteitsverlies aan te pakken. Het focust zich op gedeelde prioriteiten, zoals klimaatactie, behoud van biodiversiteit en behoud van ecosystemen, rampenrisicovermindering, bestrijding van ontbossing, circulaire economie, duurzame blauwe economie en plasticverontreiniging.

 

EU en Colombia starten dialoog in aanloop naar COP15

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

Follow us