U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > node >

Information session: common European Green Deal Data Space under Digital Europe

15 December 2021 10:00 – 12:00
Online

Tijdens deze onlinesessie, georganiseerd door de Europese Commissie - DG Connect en DG Milieu - krijg je alles te weten over de oproep over teen gemeenschappelijke Europese Green Deal-dataruimte in kader van het Digital Europe Programma.

Deze oproep tot het indienen van voorstellen is op 17 november gelanceerd en loopt tot 22 februari 2022 (EU Funding & Tender Portal). 

De Green Deal is een van de strategische domeinen van algemeen belang die in de Europese datastrategie zijn aangewezen en waarvoor een gemeenschappelijke Europese dataruimte zal worden gecreëerd. De EU-datastrategie beoogt uiteindelijk de totstandbrenging van een interne EU-markt voor gegevens, waar gegevens tussen landen en sectoren kunnen stromen en gemakkelijk kunnen worden geraadpleegd en gebruikt, met inachtneming van de Europese waarden en regels.

De gemeenschappelijke Europese Green Deal-dataruimte zal de momenteel versnipperde en verspreide gegevens uit verschillende ecosystemen, zowel voor/van de private als de publieke sector, met elkaar verbinden om de doelstellingen van de Europese Green Deal te ondersteunen. Zij zal een interoperabele, betrouwbare IT-omgeving voor gegevensverwerking bieden, alsmede een reeks regels van wetgevende, administratieve en contractuele aard die de rechten op toegang tot en gebruik van de gegevens bepalen.

Tijdens de informatiesessie worden de visie op de Green Deal-dataruimte, de DIGITAL-oproep tot het indienen van voorstellen en parallelle horizontale activiteiten gepresenteerd, en is er gelegenheid tot matchmaking met potentiële consortiumpartners. Deelnemers krijgen de kans om een pitch van 2 minuten te maken door zich aan te melden via de chatbox.

Alle informatie over dit event vind je terug op de Event-pagina

Information session: common European Green Deal Data Space under Digital Europe
Follow us