U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Ute De Meyer: jouw nieuwe liaisonofficer!

23 November 2021 - door Veronique Vennekens

Half september hebben we Ute De Meyer verwelkomd in ons VLEVA-team. Zij is liaisonofficer voor de thema's onderzoek en innovatie, digitalisering, onderwijs en jeugd. Ute deed stage bij de Belgische Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België en heeft een achtergrond als beleidsadviseur waar ze het Vlaamse bos- en natuurbeleid opvolgde. In deze blog leer je haar beter kennen!

Wanneer kreeg je de 'Europese microbe' te pakken?

Tijdens mijn studies ben ik op Erasmus geweest in Rijsel. Deze uitwisseling bracht voor het eerst concreet in beeld welke deuren de Europese Unie kan openen voor haar burgers. Dit – en een aantal vakken binnen de KU Leuven – triggerde mij om na mijn master Overheidsmanagement aan de KU Leuven nog een master Europese Studies te volgen aan het Institut d’études Européennes (IEE/ULB).

 

Placeholder

Hoe wil je Europa dichter bij de burger brengen?

Door de burger dichter bij Europa te brengen. Dit wil ik doen door hen zoveel mogelijk te informeren over het Europese beleid, strategieën, opportuniteiten, events… En dit via artikels op onze website, maar ook via sociale media en LinkedIn.

Waar kijk je het meest naar uit in jouw job?

Ik ben graag op de hoogte wat er in de Europese Unie zoal gebeurt op beleidsniveau. Dat ik mij daar nu dagelijks mee mag bezighouden, is een droom die uitkomt!

Op welke manier wil jij jouw stempel op VLEVA drukken?

Ik vind het belangrijk om te weten waar mijn leden mee bezig zijn en waar hun prioriteiten liggen. Als er een nieuw beleidsinitiatief is van de Europese Commissie bijvoorbeeld, kan ik op die manier inschatten of dit voor hen relevant is of niet. Daarnaast wil ik het netwerk van VLEVA helpen uitbreiden zodat de leden in dialoog kunnen gaan met de beleidsmakers en hun standpunten kunnen bekendmaken.

 

Vragen voor Ute? Neem gerust contact met haar op: ute.demeyer@vleva.eu

Follow us