U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

EU Green week 2020

1 June 2020 – 5 June 2020

De EU Green Week trekt wereldwijd de aandacht en is het grootste jaarlijkse evenement op de kalender van het Europese milieubeleid. Het is een forum voor stakeholderdiscussie op Europees, nationaal en lokaal niveau en levert input die bijdraagt ​​aan beleidsvorming en implementatie. Naast een conferentie in Brussel, worden tal van evenementen georganiseerd door partnerorganisaties in heel Europa.

EU Green week 2020

De EU Green week 2020 zal zich richten op de natuur en biodiversiteit. Over de hele wereld verdwijnt biodiversiteit als gevolg van niet-duurzame menselijke activiteiten. Dit verlies is nauw verbonden met klimaatverandering en het gecombineerde effect van deze ongekende crisis verstoort de ecosystemen die het leven op aarde ondersteunen, met verwoestende gevolgen voor het welzijn en de welvaart van de mens. Hoewel de situatie buitengewoon ernstig is, is er nog hoop. Er bestaan ​​oplossingen, maar ze vereisen diepgaande en transformerende veranderingen in de manier waarop we produceren, consumeren en verhandelen.

De EU Green week zal mogelijke paden voor verandering onderzoeken en bekijken hoe een reeks EU-beleidsmaatregelen zoals de Europese Green Deal de natuur kan helpen beschermen, herstellen en duurzaam beheren. De Green week van dit jaar zal een mijlpaal zijn op weg naar de COP 15-conferentie in Kunming, China, in oktober 2020, waar wereldleiders een nieuw 10-jarig actieplan voor biodiversiteit zullen aannemen.

2020 wordt een mijlpaaljaar. EU Green Week 2020 is uw kans om mensen te ontmoeten die centraal staan ​​in het proces.

De oproep voor partnerevents is nu open, vind hier de richtlijnen.

Registreer je hier.

Voor verdere vragen, contacteer: ENV-GREENWEEK@ec.europa.eu 

 

Follow us