U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Nieuwe documenten InvestEU beschikbaar

16 April 2021 - door Veronique Vennekens

De Europese Commissie heeft deze week enkele uitvoeringshandelingen aangenomen rond InvestEU.

  • De Europese Commissie lanceerde investeringsrichtlijnen met criteria waar financierings- en investeringsoperaties aan moeten voldoen om steun te krijgen van het InvestEU fonds.
  • Het tweede document zijn richtlijnen voor duurzaamheidscontrole.
  • Het derde document is een uitvoeringshandeling om het InvestEU portaal op te richten.
Nieuwe documenten InvestEU beschikbaar

Het eerste document (in bijlage) is een uitvoeringshandeling om te bepalen aan welke criteria financierings- en investeringsoperaties moeten voldoen om steun te kunnen ontvangen uit het InvestEU fonds. Deze tekst wordt nog doorgestuurd naar het Europees Parlement en de Raad, zij hebben twee maanden de tijd om eventuele bezwaren aan te tekenen. 

De richtlijnen voor duurzaamheidscontrole (in bijlage) beschrijven hoe financierings- en investeringsoperaties onder het InvestEu fonds aan de drie dimensies van de duurzaamheid verbintenissen van de EU moeten voldoen: klimaat, milieu en de sociale dimensie. 

De uitvoeringshandeling waarmee het InvestEU portaal wordt opgericht is ook aangenomen. Hierin staan vereenvoudigde regels voor het functioneren van de database met investeringsopportuniteiten in de EU.

Tot slot nam de Europese Commissie ook enkele beslissingen rond de governance van InvestEU.

PMV zal in Vlaanderen de implementerende partner worden van InvestEU. Zij wachten nog op officiƫle goedkeuring van de Europese Commissie.

Attachment(s)

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

Follow us