U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > node >

The State of the EU

De State of the EU van Erhan Demirci- op maandag 9 mei, dé Dag van Europa

Op 9 mei 2022 vieren we Europadag met een State of the EU door comedian Erhan Demirci. Deze keer kunnen we elkaar weer fysiek ontmoeten om Erhan's eigen kijk op de Europese Unie te ontdekken. Schrijf maandag 9 mei om 19:30u in het Provinciehuis Limburg in jouw agenda!

Erhan Demirci werd geboren in Beringen en groeide met zijn broers en zussen op in Ham. In zijn stand-up optredens ontziet deze rasechte gastarbeiderszoon geen enkel onderwerp. Niet alleen politiek & integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert hem te meer. 

'Het nieuwe Europa’, zo luidt de titel van de State van Erhan Demirci. Europa verandert, maar vooral de inwoners veranderen. De jeugd is diverser en kleurrijker dan ooit. Demirci staat stil bij hoe we hiermee om moeten gaan.

Bekijk hier zijn State of the EU

 

Editie 2022 van deze jaarlijkse “State” is een samenwerking van Europahuis RyckeveldeVLEVA het Bureau van het Europees Parlement in België, de vaste partners, en dit jaar ook Provincie Limburg.

De jaarlijkse State of the European Union

De 'State of the Union' is de jaarlijkse toespraak van de president van de Verenigde Staten van Amerika tot de leden van het Amerikaanse Congres waarin hij de staat van het land overschouwt en zijn plannen en politieke doelstellingen voor het volgende jaar bekendmaakt.

Nog voor ook de voorzitter van de Europese Commissie besliste om jaarlijks in september een Europese 'State of the Union' uit te spreken, raakte Europahuis Ryckevelde door deze Amerikaanse traditie geïnspireerd voor een eigen 'State of the European Union'. Al gauw waren ook andere partners zoals het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (VLEVA) en het Bureau van het Europees Parlement in België overtuigd om met dit jaarlijkse evenement de ‘Dag van Europa’ in de kijker te zetten in Vlaanderen.

Vorige sprekers waren onder andere Annemie Struyf (2021), Dirk De Wachter (2020), Lieve Blancquaert (2019), Geert Hoste (2018), Kader Abdolah (2016), Jan Leyers (2012) en Geert Mak (2011).

Follow us