U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Nieuwe EU-richtlijnen om productie medisch materiaal te versnellen

31 March 2020 - door Veronique Vennekens

De Europese Commissie heeft 3 richtlijnen gepubliceerd voor fabrikanten om de productie van medisch materiaal te versnellen en vergroten. Dit materiaal is broodnodig in de strijd tegen COVID-19.

De Commissie wil hiermee de productie versnellen van maskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen, hydroalcoholische gels en 3D-geprint medisch materiaal.

Nieuwe EU-richtlijnen om productie medisch materiaal te versnellen

De documenten willen ook fabrikanten en markttoezicht autoriteiten helpen om ervoor te zorgen dat deze producten de Europese veiligheidsstandaarden naleven. De teksten bevatten meer informatie over de standaarden voor persoonlijke beschermingsmiddelen en bepaalde types van medisch materiaal.

Onder normale omstandigheden moeten standaarden worden aangekocht en gebruikt in overeenstemming met de regels voor intellectuele eigendomsrechten, aangezien de copyright van de standaarden bij de organisaties ligt die de standaarden hebben ontwikkeld. Op 20 maart werd echter beslist door het Europees Comité voor normalisatie en het Europees Comité voor elektrotechnische normalisatie om 11 standaarden gratis aan te bieden. 

Raadpleeg hier de richtlijnen van de Europese Commissie:

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

Follow us