U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > node >

Infosessie: Europa voor de burger

31 March 2020 09:30 – 12:00
Provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven

Ben je nieuwsgierig naar de internationale mogelijkheden voor jouw werking? Klinken termen zoals internationale samenwerking, uitwisseling, solidariteit of burgerschap jou als muziek in de oren?

Kom dan kennis maken met de verschillende Europese subsidieprogramma’s die jouw organisatie een boeiende nieuwe weg laten inslaan.

  • Europa voor de Burger stimuleert actief Europees burgerschap: debat, reflectie en samenwerking op het gebied van herdenken, Europese integratie en geschiedenis. Daarnaast wil het programma de participatie in het Europese democratische proces stimuleren. Het programma ondersteunt projecten die Europese burgers meer inzicht geven in Europese beleidsprocessen en projecten die bijdragen aan een grotere betrokkenheid en vrijwilligerswerk op Europees niveau.
  • Verken alle kansen binnen de Europese subsidieprogramma’s voor Jeugd:  Erasmus+ Youth in Action, het European Solidarity Corps en Bel’J. Je kan projecten opzetten zowel in binnen- als buitenland!
Infosessie: Europa voor de burger

Programma

09.30 uur - Welkom

09.45 uur - Erasmus+ Youth in Action, European Solidarity Corps & Bel'J Kevin Verborgt (Jint vzw)

10.30 uur - 'Europa voor de burger' Jill Everaerdt

11.00 uur - Netwerk en vragen (stel ze reeds in het inschrijvingsformulier!)

Wanneer?

Dinsdag 31 maart 2020 om 9u30

Waar?

Provinciehuis Vlaams Brabant,
Provincieplein 1, 3010 Leuven

Inschrijven kan via deze link.

Meer informatie  bij Dienst Europa Vlaams Brabant (016 26 74 16) of via marleens.roosens@vlaamsbrabant.be

Follow us