U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Klimaatverandering: Raadsconclusies oceanen en zeeën

19 November 2019 - door Ina De Vlieger

De Raad Algemene Zaken benadrukt in zijn raadsconclusies over oceanen en zeeën (19/11/2019) dat klimaatverandering een rechtstreekse en existentiële bedreiging vormt voor het leven in oceanen en zeeën. De Raad roept op tot meer beleidsmaatregelen op alle bestuursniveaus.

De lidstaten wijzen op het belang van:

  • Een duurzaam gebruik van de rijkdommen van de zee.
  • Het beschermen van de biodiversiteit van kwetsbare mariene en kustecosystemen.
  • Een duurzame blauwe economie en de rol van de economische sectoren die verband houden met oceanen, zeeën en kusten, waaronder visserij, zeevervoer en offshore-installaties voor hernieuwbare energie.
Klimaatverandering: Raadsconclusies oceanen en zeeën

De lidstaten beklemtonen de nood aan een urgent optreden tegen toenemende dreigingen voor onze oceanen, zeeën en kustgebieden. De Europese Commissie moet met beleidsopties komen als reactie op de alarmerende bevindingen van het nieuwe speciaal verslag van de Intergouvernementele Werkgroep voor klimaatverandering (IPCC) over de oceaan en cryosfeer in een veranderend klimaat.

Meer lezen

DOSSIER
Geen dossiers gevonden
Follow us