U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > node >

Information session on the 2019 Connecting Europe Facility (CEF) transport call for proposals

7 February 2019 14:00 – 15:30
European Committee of the Regions, Rue Belliard 99-101, Brussel, Room JDE 52

De Europese Commissie heeft de oproep tot het indienen van voorstellen voor 2019 voor de Connecting Europe Facility (CEF) gelanceerd. Deze oproep biedt medefinanciering voor projecten voor ontbrekende verbindingen en grensoverschrijdende verbindingen op het trans-Europese vervoersnetwerk (TEN-T).

Information session on the 2019 Connecting Europe Facility (CEF) transport call for proposals

Het Europees Comité van de Regio's organiseert een informatiesessie samen met DG MOVE van de Europese Commissie, die de politieke prioriteiten van de oproep van 2019 zal presenteren. Praktische informatie over het opstellen van een succesvol voorstel en andere achtergrondinformatie met betrekking tot het aanvraag- en evaluatieproces zal worden gepresenteerd door het Uitvoerend Agentschap voor innovatie en netwerken (INEA), dat het CEF-programma implementeert.
 
Deze workshop vindt plaats op 7 februari 2019 van 14:00 tot 15:30 in kamer JDE 52 in het gebouw van het Europees Comité van de Regio's (Belliardstraat 99-101, 1040 Brussel). Een Q & A-sessie zal volgen.
 
De CEF-oproep richt zich op projecten op het meer perifere "uitgebreide netwerk" van het TEN-T. Het is open tot 24 april 2019 en kent € 65 miljoen toe aan:

  • knelpunten wegwerken en ontbrekende schakels overbruggen;
  • werken met betrekking tot grensoverschrijdende infrastructuurprojecten voor spoorwegen, binnenwateren en wegen;
  • een betere interconnectie van nationale vervoersnetwerken.

Deze oproep is een ander tastbaar resultaat van het initiatief van het Europees Comité van de regio voor missing links dat in 2016 is begonnen in een gezamenlijke vergadering met de TRAN-commissie van het Europees Parlement, gevolgd door de goedkeuring van het CvdR-advies "Ontbrekende vervoersverbindingen in grensregio's".
 
Naar aanleiding van onze inspanningen samen met het EP om steun op dit gebied te mobiliseren, heeft DG MOVE een eerste succesvolle oproep gedaan die 140 miljoen euro investeerde in 13 grensoverschrijdende vervoersprojecten in de hele Unie in 2017. In dezelfde context publiceerde de Europese Commissie ook een uitgebreide analyse van grensoverschrijdende ontbrekende verbindingen tussen lidstaten.
 
Voor meer informatie, zie de evenementpagina op de website van het CvdR.
 
Als u bovendien schriftelijke opmerkingen of standpuntbepalingen met betrekking tot het onderwerp hebt, kunt u deze per e-mail sturen naar coter@cor.europa.eu.
 
U kunt zich nu hier registreren om deel te nemen aan deze informatiesessie.
 

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

Follow us