U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

De Europese Duurzaamheidsaward

18 June 2018 - door Melanie De Caluwé

De Commissie lanceert voor het eerst de “Europese Duurzaamheidsaward”, een prijs die inspanningen en creativiteit van Europese burgers, bedrijven en organisaties beloont.

 

De Europese Duurzaamheidsaward

Het doel van deze award is duidelijk: inspirerende cases van initiatieven die de globale duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) omzetten in concrete oplossingen en opportuniteiten ondersteunen.

Omdat de SDG’s zo breed geformuleerd zijn, zal de award zich focussen op één specifiek thema, gelinkt aan het jaarlijks thema dat gekozen wordt door het high-level politiek forum van de Verenigde Naties.

Voor dit jaar is het thema: “Mensen ondersteunen en inclusiviteit en gelijkheid stimuleren”.

De competitie is geopend voor vier categorieën:

  • jongeren

  • publieke organisaties

  • private organisaties

  • het maatschappelijke middenveld

De winnaar zal worden bekend gemaakt door de eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en vice-voorzitter Jyrki Katainen tijdens een high-level ceremonie in het voorjaar van 2019. Er is geen materiële prijs verbonden aan de award, maar ze brengt wel verhoogde visibiliteit met zich mee in de vorm van vernieuwe publieke interesse en een verhoogde media-aandacht.

Bent u geïnteresseerd? Schrijf je dan zeker in voor de de Europese Duurzaamheidsaward 2018.

Voor meer info en vragen, klik hier.

BRON:

Europese Commissie

DOSSIER
Geen dossiers gevonden
Follow us