U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Eén jaar Europese classificatie van vaardigheden en competenties (ESCO)

25 October 2018 - door Stagiair

Een jaar na de lancering werd ESCO al gebruikt in een aanzienlijk aantal IT-implementaties in die verschillende gebieden.

Voorbeelden zijn: rekruteren, vaardigheden afstemmen op banen en trainingen, carrièreplanning, documenteren van de vaardigheden en kwalificaties van mensen en analyseren van trends op de arbeidsmarkt.

Eén jaar Europese classificatie van vaardigheden en competenties (ESCO)

Binnen het EURES-dienstenplatform ondersteunt ESCO bijvoorbeeld de geautomatiseerde afstemming van vaardigheden en vacatures van werkzoekenden. Dit helpt om de juiste baan voor de juiste kandidaat te vinden, door hun vaardigheden en voorkeuren te vergelijken met de verwachtingen van werkgevers.

Voor het EU instrument voor het opstellen van een vaardigheidsprofiel voor onderdanen van derde landen zorgt de brede verzameling vaardighedenconcepten en het meertalige karakter van ESCO ervoor dat de vaardigheden van migranten correct gedocumenteerd worden. 

Daarnaast maakt CEDEFOP gebruik van de ESCO-vaardighedenclassificatie voor de big data-analyse van online vacatures.

Ten slotte gebruiken de openbare diensten voor arbeidsbemiddeling in Ierland ESCO om betere diensten te bieden aan werkzoekenden en werkgevers, en particuliere organisaties in heel Europa. ESCO wordt gebruikt voor het afstemmen van mensen en banen, het aanbieden van opleidingsmogelijkheden en het bieden van loopbaanbegeleiding.

Follow us