U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

De VLEVA-website: jouw vernieuwde digitale brug naar Europa!

18 September 2018 - door Kelly Digneffe

VLEVA lanceert een nieuwe website! Die is gebruiksvriendelijker en toegankelijker. Zo wil VLEVA je zo goed mogelijk op de hoogte houden van wat in Europa gebeurt en nog beter jouw digitale brug tussen Europa en Vlaanderen vormen. 

Placeholder

Voor een open regio als Vlaanderen is Europese samenwerking onontbeerlijk op die domeinen die een Vlaamse aanpak overstijgen. Dergelijke samenwerking vormt niet alleen een verantwoordelijkheid van politici. Het is daarom belangrijk dat ook het middenveld, ondernemingen, onderwijsinstellingen, organisaties en de burgers goed geïnformeerd zijn. Voor hen is namelijk ook een belangrijke rol weggelegd, want het Europa van morgen wordt immers van onderuit opgebouwd. VLEVA wil hen die informatie zo toegankelijk mogelijk aanbieden en zo de brug tussen Vlaanderen en Europa vormen. 

Om die brug ook digitaal zo goed mogelijk te maken, lanceren we onze nieuwe website: www.vleva.eu.  
We hebben onze nieuwe huisstijl en logo in de website geïntegreerd en het geheel gebruiksvriendelijker gemaakt. Op de nieuwe website vind je beter en gemakkelijker al het EU-nieuws, EU-vacatures, een kalender met EU-events en alle informatie over EU-subsidies. 

Hoe kan jij optimaal gebruik maken van de nieuwe VLEVA-website?

  • Maak een account aan op www.vleva.eu
  • Selecteer de thema’s waarvan je op de hoogte wil gehouden worden 
  • Ontvang updates-op-maat in jouw mailbox van EU-nieuws, EU-events en EU-subsidies

Jouw digitale brug in een nieuw jasje

EU-nieuws opzoeken en opvolgen was nog nooit zo eenvoudig. Op de website vind je een overzicht van Europees nieuws. Je kan specifiek op zoek gaan naar nieuws  over thema’s die je aanbelangen. Een aantal onderwerpen worden bovendien gekaderd in een dossier. 

We willen de weg naar het aanvragen van EU-subsidies nog beter aanwijzen. Daarom kan je vanaf nu vlot door de verschillende subsidieprogramma’s en subsidieoproepen scrollen om op zoek te gaan naar financiering voor jouw project. 

Onder de noemer EU-vacatures lijsten we nog steeds vacatures op voor jobs, detacheringen en stages in de Europese bubble. Verder bevat de nieuwe website allerlei tips en tricks over solliciteren in de EU.

We willen bijdragen aan een sterk Vlaams-Europees netwerk waar actoren van beide kanten baat bij hebben. Daarom vind je op de nieuwe website een kalender EU-events, die een overzicht geeft van events in jouw thema’s. Daarnaast kan je tips lezen over hoe best te lobbyen en netwerken in de EU. 

Reacties op de nieuwe VLEVA-website

Marianne Thyssen (Europees commissaris werk en sociale zaken) 
"VLEVA vormt al meer dan 10 jaar een noodzakelijke en solide brug naar Europa. Dankzij deze nieuwe website vinden Vlaamse burgers en belangenbehartigers nog beter de weg naar Europese subsidies, Europees nieuws en Europese jobs. Bij die sterkere verbinding tussen Vlaanderen en Europa hebben we allen baat."

Dirk Rochtus (Voorzitter raad van bestuur VLEVA)
"Met deze vernieuwde website springt VLEVA mee op de trein van betere digitale communicatie en verzekert het zijn relevantie en dienstverlening voor de komende jaren. Dankzij de nieuwe website worden alle diensten die VLEVA aanbiedt nog toegankelijker. Op die manier blijft VLEVA de referentie op vlak van Europees nieuws op maat, de ontwikkeling van een Europees netwerk en bij het zoeken naar een Europese job of Europese subsidies."

Geert Bourgeois (Vlaams minister-president)
“Als Vlaams minister-president en minister van Buitenlands Beleid juich ik dit initiatief toe. Met deze gepersonaliseerde informatiebron zorgt VLEVA ervoor dat de EU geen ver-van-ons-bedshow is en informeert ze bedrijven, organisaties en burgers over het Europees beleid. Verder verhoogt deze website de betrokkenheid bij het Europees besluitvormingsproces. Het doet mij enorm veel plezier dat VLEVA deze informatie heerlijk helder aanbiedt.”

Follow us