U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Afzwakken emissielimieten dieselwagens een optie?

19 January 2016 - door Melanie De Caluwé

Het Europees Parlement heeft een voorstel klaar om haar veto te stellen tegen een ontwerpbesluit om de emissiegrenswaarden voor stikstofoxiden (NOx) van dieselwagens te verhogen met 110% als de nieuwe emissietestprocedure wordt ingevoerd. Deze testprocedure zal de emissies in reële rijomstandigheden beter benaderen dan de huidige. Op 18 januari bespraken Europarlementariërs (EPs) en commissaris voor interne markt (Elżbieta Bieńkowska) het voorstel. De stemming in het voltallige parlement is gepland voor begin februari.

Afzwakken emissielimieten dieselwagens een optie?

Standpunten

  • De milieucommissie van het Europees Parlement is van oordeel dat het Europees parlement haar veto moet stellen tegen het afzwakken van de emissielimieten van dieselwagens. 
  • Commissaris Bieńkowska is van mening dat een veto tegen de voorgestelde maatregelenalleen het gebruik van de huidige ontoereikende testprocedure zal verlengen.

Volgende stappen

Komt er een veto? Het voltallige Europees parlement stemt hierover op 1-4 februari.

Bron en meer lezen: persbericht Europees parlement, 19/01/16, MEPs discuss vetoing plan to relax diesel car emission limits 

DOSSIER
Geen dossiers gevonden
Follow us