U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Oostenrijks voorzitterschap geeft haar prioriteiten voor onderwijs vrij

27 August 2018 - door Stagiair

De prioriteiten voor onderwijs van het Oostenrijks voorzitterschap zullen liggen bij het Erasmus-programma.

Oostenrijks voorzitterschap geeft haar prioriteiten voor onderwijs vrij

De slogan van de Oostenrijkers is “A Europe that protects”. Ze willen Europa dichter bij de burger brengen. Wat betreft onderwijs willen ze focussen op de Europese samenwerking op vlak van hoger onderwijs.

Erasmus-programma

De Commissie heeft het budget voor het Erasmus-programma in het nieuwe meerjarig financieel kader verdubbeld. Daarom schuiven de Oostenrijkers dit programma naar voor als het hoofdpunt voor de Raad onderwijs, jeugd, cultuur en sport op 26 en 27 november van dit jaar. Ze hopen op een consensus over de sleutelelementen van het voorstel. Voor de rest staan er geen (in)formele vergaderingen of conferenties over onderwijs gepland.

Andere thema's

Onder hun voorzitterschap willen de Oostenrijkers proberen om een compromis te bereiken over de wederzijdse erkenning van diploma’s en de periodes van leerlingplaatsen in het buitenland. Volgens de Oostenrijkse minister voor onderwijs Fassman zal misschien ook het idee van Europese universiteiten besproken worden, aangezien Oostenrijk achter dat idee staat.

Aanbevelingen over vroege kindertijd en taalonderwijs zijn geen onderdeel van het Oostenrijkse werkprogramma.

Lees alle prioriteiten van het Oostenrijks voorzitterschap hier.

Follow us