U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Werk in JURI-comité rond contracten voor verkoop goederen was voor niets: comité verwerpt opinie

24 August 2018 - door Veronique Vennekens

De MEPs in het JURI comité hebben de ontwerp-opinie van Heidi Hautala niet goedgekeurd. Schaduw-rapporteur Evelyne Gebhardtzei dat het beschamend zou zijn om een opinie goed te keuren dat de rechten van zoveel EU consumenten reduceert

De Rapporteur weigerde echter haar naam te verwijderen van de opinie. Vermits zoveel parlementsleden niet aanwezig waren tijdens de stemming had ze de grootste moeite om een meerderheid te behalen in het comité. 

Omdat de opinie verworpen werd in het comité zullen de werkzaamheden in het Europees Parlement zich verder zetten rond dit voorstel maar noteert men dat men het JURI comité zogezegd nooit om een opinie is gevraagd. De interne positie van het Parlement zal dus uitsluitend bestaan uit het ontwerprapport van de Belg Pascal Arimont uit het IMCO-comité.

Het IMCO-comité zal op 22 februari stemmen over het ontwerprapport van Arimont. De lidstaten zullen in de komende weken het geamendeerde voorstel van de Commissie verder bespreken.

Meer lezen?

Lees hier het geamendeerde voorstel van de Europese Commissie

Lees hier het ontwerprapport van Pascal Arimont (gebaseerd op origineel voorstel)

Werk in JURI-comité rond contracten voor verkoop goederen was voor niets: comité verwerpt opinie
DOSSIER
Geen dossiers gevonden
Follow us