U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > node >

Pilot Project (PP) - Sport Supports - emergency sport actions for youth

Deadline

Code

PPPA-SPORT-2023-EMERGENCY-YOUTH

Inleiding

Deze oproep voor een pilootproject richt zich op vluchtelingen die naar de EU zijn gekomen, vooral vanwege de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne. Het proefproject moet ertoe bijdragen hen te helpen een nieuw leven op te bouwen door middel van sportdeelname. Sport kan bijdragen aan het overwinnen van trauma's, aanpassing aan een nieuwe omgeving en het opbouwen van banden met tijdelijke gastgemeenschappen, terwijl het hun mentale en fysieke welzijn bevordert.

Doel is om kinderen en jongeren die door oorlog getroffen zijn en te maken hebben met humanitaire crises en massamigratie, te ondersteunen. Dit proefproject streeft ook naar inclusie in de samenleving en de uitwisseling van culturen en tradities tussen verschillende etnische en sociale groepen in de openbare ruimte.

 

Doelstellingen

Dit proefproject draait om het betrekken van kinderen en jongeren in de gemeenschap. Door samen te sporten, moet ook de interactie met de lokale gemeenschap bevorderd worden en hun integratie in het onderwijs en de arbeidsmarkt vergemakkelijken. 

Het proefproject moet volgende resultaten opleveren:

  • Jongeren actief betrekken bij zinvolle lokale activiteiten in hun gastgemeenschappen via sport.
  • Trauma's helpen overwinnen en aanpassing aan de nieuwe omgeving vergemakkelijken, en tegelijkertijd banden creëren met de tijdelijke gastgemeenschappen.
  • Het fysieke en mentale welzijn van ontheemden verbeteren door deelname aan sportactiviteiten.
  • Het verzamelen van ervaringen en goede praktijken om elders in Europa vergelijkbare initiatieven op te zetten.

Budget

Indicatief beschikbaar budget: 1 947 953 euro

Info & contact

Alle info over deze oproep vind je op het Funding and Tenders portal

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

Follow us