U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Nieuwe oproep Digitaal Europa: 200 miljoen euro voor digitale technologie

30 September 2022 - door Kaatje Gevaert

Deze week gingen de nieuwe oproepen open in het programma Digitaal Europa:

  • De Commissie investeert hiermee 200 miljoen euro in digitale technologie

  • Deadline: 24 januari 2023

  • Naar de oproepen op het Funding and Tenders portal 

Nieuwe oproep Digitaal Europa: 200 miljoen euro voor digitale technologie

Wie kan deelnemen?

De oproepen staan open voor bedrijven, overheden en andere entiteiten uit de EU-lidstaten, de EVA/EER-landen en de geassocieerde landen. 

Voor wat?

Deze financiering omvat een investering van 170 miljoen euro in 

  • Dataruimtes

  • de ontwikkeling van een platform voor kunstmatige intelligentie (AI) om bedrijven en overheidsinstanties gemakkelijk toegang te bieden tot betrouwbare AI-instrumenten die in Europa worden gemaak

  • cloud-to-edge-infrastructuur en 

  • investeringen in gespecialiseerde onderwijsprogramma's op het gebied van geavanceerde digitale technologieën. 

Deadline

De uiterste termijn voor deze oproepen is 24 januari 2023. 

Extra oproep Europese digitale innobatiehubs

Er is ook een nieuwe oproep voor Europese digitale innovatiehubs met 30 miljoen euro extra. De in heel Europa gevestigde hubs zullen particuliere ondernemingen, waaronder kmo's en start-ups, en de overheidssector ondersteunen bij hun digitale transformatie.  De deadline voor deze oproep is 16 november 2022. Let wel: Voor België is het budget voor de digitale innovatiehubs al op, dus Belgische spelers kunnen hier niet meer indienen.

Achtergrondinformatie

Het programma Digitaal Europa heeft als doel om de digitale transformatie van de economie, het bedrijfsleven en de samenleving in de EU te ondersteunen en te versnellen. Dit door middel van de grootschalige uitrol, het verder verspreiden en grootschalig gebruik van digitale technologieën. Hierbij hoort ook het bevorderen van de toegang tot digitale technologieën en de digitale transformatie van deze technologieën.

Digitaal Europa wil bereiken dat onderzoeksresultaten op het gebied van digitale technologieën daadwerkelijk worden omgezet in producten die op de markt komen. Speciale aandacht is er voor het midden- en kleinbedrijf. Ook zal het programma Europese Digitale Innovatiehubs opzetten, die bedrijven kunnen helpen om beter om te gaan met digitale uitdagingen.

 

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

DOSSIER
Geen dossiers gevonden
Follow us