U heeft thema's geselecteerd om te volgen, maar deze worden niet opgeslagen zolang u niet bent ingelogd. Login of registreer om deze thema's te blijven volgen.

Home > node >

Online Info Session : Erasmus+ Virtual Exchanges Funding Opportunities

30 November 2021 14:00 – 17:00
Online

Neem deel aan deze informatiebijeenkomst om meer te weten te komen over de Erasmus+ Virtual Exchanges Funding Opportunities.

Wat is Erasmus+ virtuele uitwisselingen?

Virtuele uitwisselingen zijn online activiteiten van mens tot mens die de interculturele dialoog en de ontwikkeling van zachte vaardigheden bevorderen. Ze maken het voor elke jongere mogelijk om toegang te krijgen tot internationaal en intercultureel onderwijs van hoge kwaliteit (zowel formeel als niet-formeel) zonder fysieke mobiliteit. Hoewel virtuele debatten of opleidingen de voordelen van fysieke mobiliteit niet volledig vervangen, zouden deelnemers aan virtuele uitwisselingen een aantal van de voordelen van internationale onderwijservaringen moeten plukken. Virtuele uitwisselingen dragen ook bij tot de verspreiding van Europese waarden. Bovendien kunnen zij in sommige gevallen fysieke uitwisselingen voorbereiden, verdiepen en uitbreiden, en een nieuwe vraag naar dergelijke uitwisselingen aanwakkeren.

Virtuele uitwisselingen vinden plaats in kleine groepen en worden altijd begeleid door een opgeleide facilitator. Zij kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in jongerenprojecten (niet-formeel onderwijs) of cursussen van het hoger onderwijs. Virtuele uitwisselingen kunnen deelnemers uit beide sectoren aantrekken, ook al kunnen er, afhankelijk van specifieke projecten, deelnemers uit slechts een van beide sectoren of uit beide sectoren bij betrokken zijn. Bij alle projecten in het kader van deze oproep zijn zowel organisaties als deelnemers uit EU-lidstaten of met het programma geassocieerde derde landen (programmalanden) en uit partnerlanden betrokken.

Meer informatie over dit event vind je op de website van het Uitvoerend Agentschap EACEA

Online Info Session : Erasmus+ Virtual Exchanges Funding Opportunities

Your VLEVA-contact for this theme

Create an account

Follow us