Skip to main content

Over vleva

Joke Hofmans

Uw brug naar Europa

 
Europa is meer en meer ons binnenland en daarom moet Vlaanderen nauw betrokken zijn bij het Europese beleid. Zowel de Vlaamse overheid als het middenveld spelen hier een belangrijke rol.
 
Het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (vleva) werd daarom in 2006 opgericht als brug tussen Europa en Vlaamse lokale overheden, het middenveld en de Vlaamse overheid. Omdat Europa belangrijk is voor Vlaanderen en omdat Vlaanderen belangrijk is voor Europa.
 
Onze missie? Vlaamse overheden en het maatschappelijke middenveld krijgen een betere toegang tot het Europese beleid door het informatieplatform en netwerk dat vleva hen biedt. Onze leden en de Vlaamse overheden kunnen zo hun Europese belangen tijdig en geïnformeerd behartigen.
 

Wegwijs in Europa

 
Voor wat kunt u bij vleva terecht?  Onze vier rollen:
  • Monitor: u krijgt informatie op basis van beleidsdocumenten die vleva filtert en analyseert. Neem deel aan een van onze vleva-activiteiten.
  • Brug: vleva volgt en bouwt netwerken binnen Vlaanderen en met Europese partners en instellingen. De basis voor informatie-uitwisseling en belangenbehartiging.
  • Belangenbehartiger: vleva neemt geen standpunten in, maar ondersteunt zijn leden en overheden bij lobbyactiviteiten zodat de juiste informatie op het juiste tijdstip bij de juiste persoon terechtkomt.
  • Loket: vleva is uw gratis wegwijzer voor vragen over Europese initiatieven en contacten en biedt u informatie aan over Europese subsidies en jobs.
 

Samen werken

 
Vleva werkt nauw samen met de Vlaamse Vertegenwoordiging binnen de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de EU (VVPV) die zorgt voor de formele vertegenwoordiging van de Vlaamse overheid bij de EU.
 
Op basis van de actualiteit en hun planning bepalen onze 26 leden en de Vlaamse overheden de invulling of de focus van de vleva-agenda.
 

Hoe informeert vleva mij?

 
Deze website, informatiesessies, de vleva-EU-subsidiewijzer, de nieuwsbrief, de jobwijzer. Alles om u volledig en op tijd te informeren.
 

Wilt u meer weten?

 
Neem contact op met Ariane Decramer via ariane.decramer@vleva.eu en zij vertelt u graag tot in detail wat vleva u kan bieden.

Help onze site te verbeteren

Heeft dit artikel je verder geholpen?
Help ons deze website beter te maken. Was de informatie op deze pagina interessant voor u?
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.